TEDxChisinau: Crossroads – la intersecția unui amalgam de opțiuni

Pe 16 mai, comunitatea TEDxChisinau organizează un nou eveniment cu genericul TEDxChisinau: Crossroads.

Realitatea prezentului se schimbă cu o viteză uluitoare. Trăim într-o societate care oferă o gamă tot mai largă de alegeri şi, de multe ori, ne pomenim prinşi ponderând între ce opţiuni să alegem şi ce drum să urmăm aşa ca să obţinem cel mai bun rezultat posibil.

E un adevăr valabil atât la nivel personal, cât şi în cazul întregii ţări, unde în calitate de societate trebuie să luăm decizii care să ne garanteze pacea şi prosperitatea. Iată de ce, la TEDxChisinau: Crossroads vom ruga speakerii să-şi împărtăşească cunoştinţele şi experienţele despre alegerile pe care trebuie să le facem ca să rezolvăm probleme actuale sau, cel puţin, să le facem faţă într-un mod cât mai eficient.

Un pas crucial în depăşirea unei probleme este înţelegerea ei. Ce perspective ar putea aduce speakerii TEDxChisinau pentru a ne ajuta să luăm decizii corecte atunci când stăm în faţa unei multitudini de alegeri? Altfel spus ce şi cum să faci când eşti într-o intersecţie? Încotro s-o apuci?

Stai cu ochii pe TEDxChisinau pentru detalii. Vizitează site-ul tedxchisinau.com şi urmăreşte pagina noastră de . 

Acest articol a fost scris de admin

Dan Gilbert: Ce ne face fericiți?

TED_Talks_HappyLa un an după ce o persoană caștigă la loterie, iar alta devine paraplegică (paralizată la ambele picioare) nivelul fericirii lor va fi același. Un studiu recent despre cum oamenii sunt influenţaţi de traumele majore din viaţă sugerează că, dacă ceva s-a întâmplat cu mai mult de trei luni în urmă, cu doar câteva excepţii, nu are nici un impact asupra fericirii noastre. De ce? Pentru că fericirea poate fi sintetizată, ființele umane dispunând de un sistem imunitar al psihicului.

Prin analiză și prezentarea unor experimente desfășurate de-a lungul carierei sale, Dan Gilbert, psiholog la Universitatea Harvard, vorbește despre secretul fericirii. Evoluția oamenilor de-a lungul timpului a dus la dezvolatarea de noi abilități. Gilbert demonstrează că omul a căpătat șansa de a “controla” fericirea. Prin capacitatea de a simula, creierul uman a dezvoltat o structură nouă care îi permite să genereze idei și concepte bazate pe experiențe anterioare. (more…)

Acest articol a fost scris de Elena Zgardan